Eric Boullier per direct weg als teambaas bij McLaren

Het hoge woord is eruit bij McLaren. Na een lange reeks van zeer ondermaatse prestaties, vertrekt Eric Boullier als racing director bij de renstal.

Dat het rommelde bij McLaren Racing mag duidelijk zijn, de afgelopen weken kwamen er ook steeds meer verhalen op straat te liggen van personeel dat ontevreden was over de werkwijze van Boullier. Ook al pakte Alonso zondag na drie puntloze races eindelijk weer een plek in de punten (Vandoorne viel een paar rondes voor het einde uit), voor de Franse teambaas kwam het te laat. Eindverantwoordelijke Zak Brown accepteerde gisteren zijn ontslag. 

Met het vertrek van de ronde Fransman verander McLaren zijn structuur meteen. We citeren: "Simon Roberts, COO of McLaren Racing, will oversee production, engineering and logistics. Andrea Stella is appointed Performance Director, responsible for trackside operations. Gil de Ferran takes up the new role of Sporting Director, to maximise the effectiveness of the team’s racing package."

Als we het goed begrijpen komt oud-BAR-manager Gil de Ferran vanaf Silverstone dus als hoogste poppetje aan de pitmuur te zitten. Met de move komt een einde aan vier jaar Boullier, waarin de Fransman werkelijk helemaal niets heeft laten zien. Maar of we hem dat persoonlijk moeten aanrekenen...Het ooit zo sterke McLaren lijkt volledig de weg kwijt, we hopen voor de stal dat de veranderingen die nu worden ingezet tot verbeteringen leiden. Als videosnack krijgt u nog even de sickest of burns van Boullier door David Coulthard. Kijken vanaf 6:45.