Dit malle brilletje moet wagenziekte elimineren

Wagenziekte: maar liefst één op de drie reizigers schijnt er last van te hebben. Althans, dat beweert Citroën. Niet geheel toevallig hebben de Fransen ook iets te verkopen dat de misselijkheid onderweg verhelpt: maak kennis met de -komt 'ie- Seetroën. Ha.

Het brilletje wekt door zijn design de indruk dat het is gemaakt voor mensen met een extra paar ogen aan de zijkant van hun hoofd, maar dat heeft natuurlijk een functie: het is de bedoeling dat de bril in je gehele blikveld de lijn van een horizon recreëert. Dit gebeurt met behulp van een blauwe vloeistof die - net als bij een waterpas - in de ringen binnen het montuur heen en weer klotst. Het is de bedoeling dat je ogen hierdoor een vast focuspunt krijgen, waardoor het binnenoor niet meer in de war raakt.

Het ziet er wellicht wat zot uit, maar als het werkt zullen gebruikers best bereid zijn even voor aap te zitten in hun auto. Bovendien kan de bril na 10 tot 12 minuten afgezet worden, 'als de hersenen opnieuw hebben gesynchroniseerd met de beweging die door het binnenoor waargenomen wordt terwijl de ogen gericht zijn op een niet-bewegend object zoals een smartphone of een boek.'

We zijn zelf niet behept met wagenziekte, maar kunnen ons voorstellen dat het een gebruiker wel 99 euro (want zoveel kost het ding in de Citroën lifestylewinkel - just google it) waard is om niet zijn autoruiten onderweg drie keer van binnenuit onder te brokken. Of het ook werkt? Geen idee, maar indien u als wagenzieke reiziger de proef op de som neemt, laat dan even in de comments weten hoe het werkte.