Rimac bouwt mee aan de Seat Cupra e-Racer

Onlangs nam Porsche een belang in de elektrische hypercarbouwer Rimac. En als je dan als normaal denkend mens verwacht dat beide partijen gaan samenwerken aan een Porsche, dan heb je het fout. Rimac helpt eerst een handje bij Seat.

Seat, pardon, Cupra is hard aan het werk om 's werelds eerste volledig elektrische 'touring-class race car' te maken. Waarschijnlijk hebben ze de Tesla GT P100DL daarbij over het hoofd gezien, maar daar gaan we nu even niet verder op in. De Cupra e-Racer moet namelijk een asfaltvretend monster worden en daar helpt Rimac een handje bij.

Rimac kent u natuurlijk van de Concept_One, waar ene Hamster mee van een berg vloog, en de recentelijkere Concept_Two. Beide belachelijk krachtige en snelle hypercars die geen druppel benzine lusten. Wat u wellicht niet weet is dat de autofabrikant ook losse onderdelen levert aan onder andere Koenigsegg en Aston Martin. En nu de banden met Volkswagen zijn aangetrokken door een dikke inverstering van Porsche, zijn de deuren open gegaan om met Seat Cupra een racewagen te maken.

De Cupra e-Racer is nog in ontwikkeling en wordt gebaseerd op de standaard Cup Racer. Hij moet een constant vermogen van 300 kW (408 pk) leveren en op piekmomenten kan dat oplopen naar 500 kW (680 pk). Deze power gaat rechtstreeks door naar de achterwielen waardoor de auto binnen 3,2 seconden op de 100 km/u zit. Doortrekken naar 200 gebeurt binnen 8,2 seconden en de verwachte topsnelheid zal rond de 270 km/u gaan liggen. Nu alleen nog hopen dat hij niet spontaan in de fik vliegt.