F2-coureur ramt teamgenoot: vier races geschorst

U vindt dat Haas-coureurs Grosjean en Magnussen zich wel eens als absolute klootzakken gedragen? Maak dan eens kennis met Santino Ferrucci uit het juniorteam. Hij beukte dit weekend opzettelijk zijn teamgenoot Arjun Maini.

Na de FIA F2-sprintrace op Silverstone gisteren gebeurde er iets heel raars. Amerikaan Santino Ferrucci reed met zijn linker voorwiel opzettelijk tegen het rechter achterwiel van Arjun Maini aan. Het hele gebeuren speelde zich tijdens de cooldown lap af, maar de FIA is toch woedend en heeft de coureur fors op de vingers getikt.

De naam Arjun Maini  doet misschien een belletje rinkelen. De Indiase racer, pakt na de race op Paul Ricard zijn vijftien minuten beroemdheid door over de radio te klagen over het gebrek aan support door het team. Daarnaast wilde hij zijn ongenoegen over de nieuwe FIA F2-bolides aan de organisatie doorgeven. Wat hem betreft knakken ze daarmee jonge talenten in de dop.

Gisteren kwamen er weer een paar minuten wereldfaam bij. Na de beuk van Ferrucci belde Maini in met een briljante tekst: "There’s something wrong with my team-mates brain, he needs banned." Een vooruitziende blik, want dat is precies wat de FIA deed. Ferrucci mag vier races niet meedoen in de weekenden in Hongarije en België. Daarnaast heeft hij een enorme boete van €60.000 gekregen.

Overigens had de heethoofdige Amerikaan in het weekend al een boete van €6.000 ontvangen. Hij werd namelijk gesnapt toen hij van het F2 naar het F1 paddock reed met maar een handschoen aan, in de niet gehandschoende hand had hij een telefoon. Allemaal heel goed voor de FIA-actie 'Road Safety'

Team Trident, waar beide coureurs voor rijden, geeft aan dat ze het niet bij de boetes van de FIA gaan laten. Het is volstrekt nieuw terrein voor de twaalf jaar oude ploeg en daarom gaan juristen uitzoeken wat de uitkomst hiervan wordt. Het lijkt logisch om aan te nemen dat Ferrucci niet meer voor de ploeg zal uitkomen, aangezien kennelijk Santino's vader zich ook al had misdragen.