Te koop: de bekendste Bugatti Chiron

De Chiron zoals u hem kent is uitgedost in blauw en lichtblauw met zwarte velgen met chromen accenten en een in strak beige leer afgewerkt interieur. En juist deze Bugatti is nu te koop 

Hij staat op bijna alle persfoto's van de autofabrikant, is omgetoverd tot LEGO-model en werd in 2016 gebruikt om het model op de Autosalon van Genève aan de wereld te tonen: de in Atlantic Blue Metallic en French Racing Blue Uni gespoten Bugatti Chiron. Dit iconische model staat nu op foto's van een Duitse dealer die de hypercar voor een schappelijk bedrag van €3.300.000 (exclusief belasting) aanbiedt.

En dat betekent dat de Chiron nu weer in waarde is gestegen. De nieuwe aanschafwaarde van de 1.500 pk sterke Bug is 2,4 miljoen euro (exclusief belastingen, opties en dergelijke). Alleen bij het bestellen van een nieuwe moet de koper nog twee jaar wachten tot zijn nieuwe speeltje voor de deur staat. In het geval van de beroemdste Chiron, is dat niet het geval. Hij kan morgen voor de deur staan als u dat zou willen, alleen moet u dan wel leven met 500 kilometer op de teller die u er niet op gezet heeft. 

En laten we eerlijk zijn, het is niet veel, maar tijdens die 500 kilometer kan er veel gebeurd zijn met een W16. Het blok is nog niet eens ingereden, maar kan al wel flink wat mishandeling op hoge snelheid gehad hebben. We noemen het niet warm rijden of het laten uitdraaien van de turbo's voor het uitzetten. Daarbij gokken we dat een reparatie aan een W16 niet heel goedkoop is. En zelf knutselen kan niet, want de auto heeft geen motorkap waardoor u zelf alleen door de gaten aan de bovenkant naar het gigantische blok kan kijken.

We vermoeden dat de zwarte Chiron op de foto's de auto is die de inruiler eigenlijk wilde hebben en dat hij blij is dat hij nu van zijn tijdelijke rag-Chiron af is. Ook vragen we ons af voor welke tweedehands auto(s) hij zijn Bugatti ingeruild heeft. Het is niet alsof de autohandelaar geen mooi aanbod heeft.