Christian Horner vindt Ferrari-motor het best

Sinds 2014 domineert Mercedes met zijn motorpakket het veld in de Formule 1, maar die tijden zijn voorbij. Dat is althans wat Red Bull Racing-teambaas Christian Horner denkt na de Grand Prix in Silverstone.

Lewis Hamilton reed wel de snelste tijd tijdens de kwalificatie afgelopen zaterdag, maar zowel Sebastian Vettel als Kimi Raikkonen zaten minder dan een tiende van een seconde achter hem. Het duidt erop dat Ferrari het gat met Mercedes nu echt gedicht heeft. De Italianen brachten in Canada een update van hun motor mee en hebben in de drie Grands Prix erna laten zien dat de snelheid er continu is. 

Horner meent dat de afstand tussen Ferrari en Mercedes nu echt minimaal is, of dat de Italiaanse renstal de Duitse concurrentie heeft ingehaald. De verbetering is ook te zien aan HAAS en Sauber. De beide ploegen rijden sinds kort veel verder vooraan mee en zijn nu steevast the best of the rest.

Tegen Motorsport zegt de Britse baas van Max Verstappen: "I think it's setting the benchmark now. You can see with Haas and Sauber as well having made good gains." De Renaultmotoren zitten ergens op bijna 70 tot 80 pk minder. Of zoals Max Verstappen het zei vlak voor de race: "Minder pk's? Ik heb het liever over een seconde [verlies] per rondje."

De Renaults en de Honda's liggen duidelijk een stuk achter op de ontwikkeling van Ferrari en Mercedes. Horner denkt nog steeds dat de overstap naar Honda voor volgend jaar een goede keus is: "There is a gap to fill and hopefully in Honda - we have a lot of belief in what they have coming in the pipeline."