Rezvani Tank Military Edition heeft een Hellcat V8

Rezvani gaat nog een stapje verder met hun Tank, die toch al een beest is. Ze maken hem gereed voor militaire doeleinden en hangen er gelijk een Hellcat-motor in. Want waarom niet?

We zijn helemaal klaar met de Hummer. Dat ding is oud, lelijk, onhandelbaar en zuipt teveel peut. Tijd voor een waardige opvanger moet Rezvani gedacht hebben. Ze maakten eerder al de Tank, maar die was niet voor militairen bedoeld. De Tank Militairy Edition is dat eigenlijk ook niet, maar doet net alsof, net als de Hummer dat deed. 

De nieuwe versie is ontworpen om tegen een stootje en kogels te kunnen. Hij is namelijk volledig gepantserd en kan stukken lood afkomstig uit groot kaliber vuurwapens terugkoppen. Daarnaast heeft hij ruige run-flat banden waardoor hij gewoon door kan rijden als het rubber geraakt is door vijandelijk vuur. De benzinetank met kevlar bekleed, voor het geval dat. 

De bestuurder kan zijn tegenstanders uitschelden via een intercom-systeem, of verblinden met extreem felle verlichting op het dak en in de extra verstevigde bumper. Gaan de terroristen met bommen en gifgasgranaten gooien, dan zit je ook veilig in de Tank want hij kan tegen explosieve aanvallen en wordt geleverd met gasmaskers voor elke inzittende. Zelf kan de auto ook roken en een eigen rookgordijn opwerpen. De inzittenden kunnen dan nog zicht houden met thermal night vision-camera.

Ondanks zijn ruige uiterlijk is het aan de binnenkant alles behalve spartaans. De gemiddelde militair zou op stoel gemaakt van buizen en een tentdoek moeten zitten, de eigenaar van de Tank Militairy Edition niet. Hij mag zijn kont plaatsen op een mooie, luxe, in leer beklede stoel en kan genieten van alle comfort in de wereld. Alle technische snufjes die je tegenwoordig verwacht zitten ook gewoon in deze 'militaire' jeep.

Ook qua motorisering is het verre van militair te noemen. In dat geval zou je waarschijnlijk denken aan een solide dieselmotor en niet aan een 716 pk sterke 6,2 liter supercharged V8 afkomstig uit een Dodge Challenger SRT Hellcat. Toch kan je voor de immens krachtige V8 kiezen als je $65.000 extra overmaakt. En dat is een beetje vreemd, want dat is meer dan de aanschafprijs van een Hellcat. Deze kost maar $58.650 in de States. Maar goed, als je geen halve ton extra hebt liggen, dan is de standaard 6,4 liter V8 die 505 pk produceert ook geen straf.

De Rezvani Tank Militairy Edition is te koop vanaf $295.000 en daarvoor krijg je alles wat hierboven genoemd is plus vering die volledig naar eigen wens is afgesteld. Maar het blijft een stuk duurder dan de 'standaard' Tank die de deur uit gaat voor $159.000 en het moet doen zonder al die militaire opsmuk die je toch nooit gaat gebruiken.