VIDEO. Niet naar Goodwood? Kijk hier live mee

Elk jaar staat het als vaste prik op je kalender, maar toch lukte het ook dit jaar weer niet om het weekendreisje naar het mekka van de speedfreaks rond te krijgen. Gelukkig kan je gewoon op je mobiel meekijken, want we hebben een livestream voor je.

Dit weekend staat het Engelse Goodwood-landgoed weer open voor de aller, maar dan ook echt aller dikste vierwielers en de fans daar van. Het is weer tijd voor Goodwood Festival of Speed. De elfde graaf van Richmond Charles Gordon-Lennox geeft dit jaar voor de 25ste keer zijn snelheidsfeestje en dat belooft heel wat goeds. We noemen een Brabham die voor het eerst te zien zal zijn, of een volledig elektrische Volkswagen die wat records komt breken. 

Daarnaast is er ook een sloot aan nieuwe en extreem oude automodellen tentoongesteld en gaat het gros ervan ook meedoen aan de beroemde, maar erg korte hillclimb. Enkele sterren uit de Formule 1, Nascar en andere takken van de racerij hebben ook al belooft dat ze hun achterbanden gaan oproken. En het hele feestje wordt verpest door een Roborace en en autonome Ford Mustang, maar gelukkig kunt u dan gewoon even wegkijken. 

Anyway, zet de stream aan en het geluid van uw speakers nog harder en geniet mee van een hoop automotive-geweld. En ja, volgend jaar gaat u natuurlijk wel heen.