McLaren P1 GT laat zijn lange bips zien

De McLaren P1 is door de originele bouwers nooit uitgebracht als longtail, maar een rijke meneer uit het Midden Oosten wilde er toch een, dus liet hij deze maken door Lanzante. Het resultaat is niet de P1 LT, maar de P1 GT.

McLarens longtail-creaties zijn doorgaans de mooiste en meest gewilde edities van hun toch al geweldige wagens. Maar helaas verbouwen de lui uit Woking, Groot Brittannië niet elk model tot een met een langere body. In het geval van hun hypercar, de P1, was het al zeker dat het niet zou gaan gebeuren. Gelukkig zijn er mensen die geld als olie water hebben die het heft in eigen hand nemen en er toch een laten maken.

Als basis voor de P1 GT namen de ombouwers van Lanzante de niet-streetlegal P1 GTR. Deze is door de aanpassingen weer bruikbaar in het dagelijks verkeer, maar erg praktisch is het nog steeds niet. Het bedrijf heeft de splitter aan de voorkant aanzienlijk verlengd waardoor geen enkel stoeprandje meer veilig is. Ook is de achterkant van de body flink langer geworden met een nieuwe diffuser en een nog grotere achtervleugel. Ook is het aantal uitlaatpijpen verdubbeld naar vier die van Inconel gemaakt zijn. 

Het interieur is er een voor de liefhebber, maar in ieder geval een stuk minder spartaans dan die van de GTR. Zo heeft de P1 GT maar liefst twee hele stoelen in plaats van één racekuip. Ze zijn bekleed in two-tone leer in kleuren waar je van moet houden. Het meest opvallende is het stuur: deze lijkt op het standaard race-stuur uit de GTR, maar dan met een extra half rondje aan de onderkant gemonteerd. 

Of er ook modificaties zijn aan de aandrijflijn, laat Lanzante niet weten. Niet dat er enig werk nodig is aan de 3,8 liter biturbo V8 die samen met de hybride aandrijving goed is voor 1.000 pk. Het is ook niet vreemd als de ombouwers niets aan de aandrijflijn doen. Dit deden ze namelijk ook niet bij hun vorige project de P1 LM. En dat was een auto die in alle opzichten een verbetering van het reguliere model moest zijn.