Schiphol wil afzetters laten betalen. Afzetters

Het meest gehate bedrijf van Nederland, Schiphol, heeft weer iets verzonnen om nog meer gehaat te worden dan de NS. Het amateurvliegveld wil nu mensen laten betalen om afgezet te worden bij de gate. Alsof iemand daar voor zijn lol komt. Stel afzetters.

Schiphol, één van de slechtste excuses voor een vliegveld van Europa (okay, Luton is ook niet heel goed) zet alle zeilen bij om te boek te staan als absolute klootzakken. Handige parkeergarages worden er gesloten, zodat je altijd ver van de gates en incheckbalies moet parkeren voor enorm veel geld. De taxichauffeurs zijn niet te vertrouwen, dus dan laat je je even via de Schiphol Kiss & Ride wegbrengen naar de ellenlange wachtrijen,  je wilt tenslotte een beetje luxe als je op vakantie gaat. 

'Neen' roept Schiphol nu, 'kost geld'. Het salaris van de directeur (ruim €800.000) moet tenslotte verdiend worden over de ruggen van de belastingbetaler (die uiteindelijk zelf eigenaar is van het vliegveld). 

Het poldervliegveld wil op korte termijn €5 gaan vragen voor het wegbrengen van een passagier. De reden is zogenaamd dat er steeds minder ruimte is (en autorijden is slecht voor het milieu...). Nu vragen wij ons af hoe ze met dat geld ruimte gaan creëren, want dit lijkt gewoon ordinaire zakkenrollerij door de gelddrukkerij die nul procent service verleent. Probeer nou eerst de dienstverlening te verbeteren, voordat je er geld voor gaat vragen.