Liberty Walk maakt mini GT-R

Altijd al een Nissan GT-R willen hebben, maar bent u bang voor al dat vermogen, of heeft u simpelweg de ruimte niet om hem ergens te parkeren? Dan kunt u nu ook gewoon een kleinere en minder krachtige versie aanschaffen.

De Japanners van Liberty Walk staan bekend om het maken van de dikste widebody-kits die er zijn. Ook maken ze deze doorgaans alleen voor de dikste auto's van deze wereld. Maar om een of andere reden hebben de tuners nu eens wat anders gedaan: ze maakten een ombouwkit voor een Daihatsu Copen waardoor deze ineens veranderd in een kleine Nissan GT-R.

Geef toe, ook u krijgt een lach op het gezicht bij het zien van dit schattige, maar toch ook indrukwekkend en vooral agressief ogende kleine karretje. Het is ook in geen enkel opzicht een mislukking te noemen, zeker niet aangezien het simpele uiterlijk van de Copen nergens meer terug te zien is. 

De bodykit is bij Liberty Walk te bestellen voor 415.800 yen, wat omgerekend 3.155 euro is. En dat lijkt ons best schappelijk voor zo'n indrukwekkende transformatie. Het enige dat we nog wel zouden doen is de prestaties van het 0,7 liter vierpittertje wat opschroeven. De standaard 68 pk is namelijk wel een beetje Daihatsu GT-R onwaardig.