Nederlands lelijkste auto staat weer te koop

Autoliefhebbers wereldwijd zijn het erover eens dat de Fiat Multipla 's werelds grootste verschrikking is die we op het asfalt tegen kunnen komen. Maar de standaard-Multipla kan nog lelijker en hij staat nu te koop. 

Er zijn nog altijd mensen die beweren dat de Fiat Multipla een prima auto is, want hij is praktisch en er kunnen drie mensen voorin zitten. Die mensen hebben een punt, maar omdat iedereen zijn ogen met bleek moet wassen na het zien van zo'n gedrocht, nemen we het argument van ze af. Zeker als het gaat om een Multipla die af-fabriek geleverd is met de enige echte Lineaccessori Bodykit.

En juist deze 'unieke verschijning' staat nu te koop met nog net geen 2,5 ton op de teller. Alsof dat nog niet erg genoeg is met de betrouwbaarheid van een doorsnee Fiat, wordt ook gelijk duidelijk gemaakt dat dit lelijke eendje nog lelijker is dan hij lijkt. Hij heeft zijn portie mishandeling wel gehad aangezien hij door het leven gaat met deuken en krassen en een interieur ook niet echt top te noemen is. Overigens wordt de slechte staat waarin de auto verkeert helemaal verklaard door de 'Texel' sticker op de achterklep.

Mocht u een zonnesteek opgelopen hebben, dan kunt u dit monsterlijke automobiel aanschaffen voor 2.295 euro. Waarschijnlijk lukt ruilen tegen een krat bier ook wel, want de dealer staat open voor een goed bod en laten we eerlijk zijn: eigenlijk is een krat bier al teveel.