Win. Lewis Hamilton maakt megadeal met Mercedes

Die ruim dertig miljoen die Sebastian Vettel en Fernando Alonso jaarlijks opstrijken lijkt veel, maar de nieuwe deal van Lewis Hamilton en Mercedes gaat iedereen overklassen. Hamilton sluit een van de meest lucratieve sportcontracten ooit.

Officieel krijgen we nooit iets te horen over de salarissen van Formule 1-coureurs, maar er lekt altijd wat informatie uit. Sowieso is er nog helemaal niets officieel over de nieuwe overeenkomst tussen Mercedes en de Britse wereldkampioen. Toch drupt er nu nieuws uit het zilverenpijlenbastion dat te sappig is om niet te vermelden. 

Lewis Hamilton zal voor de komende drie seizoenen werkelijk een megasalaris gaan ontvangen. De driejarige deal is $170 miljoen waard, wat het vorige record met $17 miljoen overtreft. Overigens is de recordhouder niet Vettel of Alonso, zoals iedereen waarschijnlijk verwacht. Neen, de Ice Man, Kimi Raikkonen is momenteel recordhouder op het driejarige megacontract. Zijn eerste contract bij Ferrari was goed voor $153 miljoen.

Ter vergelijking, Max Verstappen verdient bij Red Bull 'maar' €10 miljoen per jaar. Hij heeft echter nog een lucratieve deal met bonussen, waardoor hij meer verdient als hij de snelste ronde tijdens een race heeft, of als winnaar over de streep komt. Als alles lukt verdient hij maximaal €35 miljoen per jaar.

Hoera, Lewis heeft zijn contract echt verlengd. Helaas voor de Brit is het bedrag iets minder hoog uitgevallen dan de geruchten deden vermoeden. Lees hier alles.