ABT geeft Audi A7 meer dan 400 paarden

We zijn het helemaal met u eens als u zegt dat de Audi A7 wel wat meer power had kunnen gebruiken. En blijkbaar zijn we niet de enige die daar zo over denken. Audi-tuner ABT dacht het ook en deed er wat aan.

Wanneer u een Audi A7 met drieliter V6 TFSI-blok koopt, dan krijgt u 340 paarden en 500 Nm onder uw rechtervoet. Best leuk, maar de A7 is nu nu niet bepaald een lichtgewicht en klein karretje waarin die power spectaculair aanvoelt. Daarvoor is wat meer nodig. Huis-tuner ABT wist dat Audi het veilig aanpakte met de V6 en sprenkelde er wat ABT-magie overheen waardoor die 340 pk ineens is veranderd in 425 pk. 

En met magie bedoelen we eigenlijk dat de Duitsers er een eigen ontwikkelde ECU op schroefde. Niet meer niet minder. En dankzij deze nieuwe computer is niet alleen het aantal pk's met 25% gestegen, ook het koppel groeide met 10% van 500 Nm naar 550 Nm. 

Bij meer vermogen uit hetzelfde blok denken we al snel aan verminderde betrouwbaarheid. Niet gek want het blok wordt immers vele malen zwaarder belast dan waar de fabrikant hem voor ontworpen heeft. Volgens ABT wordt dit meegenomen in het tuningproces dat niet zomaar elk jochie met een computer en een USB-kabel kan uitvoeren. Daarom blijft na aanpassing de standaard Audi-fabrieksgarantie gehandhaafd en kan er zelfs tot 36 maanden ABT-garantie aangeschaft worden.

Op dit moment is de upgrade van 85 pk alleen beschikbaar voor de benzineverbrander. ABT is wel bezig aan een gelijkwaardige upgrade voor de TDI-versie van de A7, maar deze laat nog even op zich wachten. 

Oh, en die gigantische velgen? Die zijn natuurlijk ook gewoon bij de tuner aan te schaffen. Ze horen helaas niet bij het standaard upgrade-pakket.