Daniel Ricciardo start achteraan in Duitsland

Red Bull Racing had al aangegeven dat ze de plannen hadden om Daniel Ricciardo's auto van de broodnodige nieuwe onderdelen te voorzien op voor de GP van Duitsland. Dat is nu feit en daardoor start de Australiër helemaal achteraan.

Red Bull Racing-teambaas Christian Horner liet eerder al vallen dat ze de nieuwe onderdelen van Ricciardo's F1-bolide zo lang mogelijk wilden uitstellen. Volgens hem zou het optimaal zijn om in Duitsland de daarmee gepaarde straffen te incasseren omdat ze daar toch geen grote kans hebben op een overwinning. 

Voor de eerste vrije training (waarin Ricciardo de snelste tijd zette) heeft het team alvast een nieuwe MGU-K, accu en andere elektronica op de Renaultmotor van Daniel geschroefd. Daarmee komt hij al twintig plaatsen verder naar achter op de grid te staan, en dat betekent automatisch dat hij achteraan start (tenzij iemand nog grotere gridstraffen incasseert). Max Verstappen ontkomt voorlopig nog aan gridstraffen omdat hij nog niet alle onderdelen verbruikt heeft.

Red Bull Racing heeft overigens nog niet besloten om de MGU-H en andere onderdelen ook gelijk te vernieuwen. Hier kost het ze niets, maar dan zetten ze deze misschien te vroeg in, maar wisseling op andere circuits kan weer gridstraffen opleveren. Verwacht wordt dat het team vandaag of morgen daar nog een besluit over zal nemen.