Marvel werkt samen met Hyundai: Kona Iron Man Edition

Hyundai heeft vandaag het doek getrokken van het resultaat van een wel heel onverwachte samenwerking. Samen met comics-uitgever Marvel is de Hyundai Kona Iron Man Edition aan de wereld getoond.

Het zat er natuurlijk een keer aan te komen dat Marvel zijn superhelden zou doorvertalen naar auto's. Eigenlijk verwachtten we dat dit zou gaan gebeuren met een of andere Amerikaans merk en dat de geproduceerde auto dan ook in de VS zou blijven. De samenwerking met Hyundai pakt iets anders uit. De Kona in Iron Man-verpakking wordt gewoon wereldwijd verkocht.

Deze speciale Kona-editie zal gelimiteerd geproduceerd worden en zal in de basis de Kona zijn die u al kent. De autobouwer doet helemaal niets aan de aandrijflijn, maar verandert wel het een en ander aan het uiterlijk. Zo heeft de auto nieuwe dagrijverlichting die meer overeenkomt met Iron Mans ogen. Daarnaast zijn er natuurlijk flink wat rode accenten, en een rood dak te vinden. Op de motorkap is een Marvel-logo geplaatst en op het dak is er een Iron Man-afbeelding in de lak gespoten. 

Aan de binnenkant wordt het pas echt leuk. Daar heeft Tony Stark zijn handtekening op het instrumentenpaneel gekrast en gaat het rood-zwarte thema lekker door. Zelfs de gegevens op de head-up display hebben een Iron Man-achtige layout gekregen.

De autofabrikant heeft al jaren een deal met de superheldenboer waarin staat dat ze Hyundai product placement doen in alle Marvel-films, en het werd hoog tijd dat die ook eens buiten het grote scherm uitgebreid werd. Daarbij is het leuk om te zien dat ze bij Hyundai de link tussen de Iron Man-marathon en de stad Kona op Hawaii niet gemist hebben.

Wanneer de auto in Nederland te bestellen is en wat de meerprijs zal zijn, weten we helaas nog niet. We zijn in ieder geval heel erg benieuwd hoeveel animo er is voor deze aparte verschijning.