AC Schnitzer pijnigt de BMW i8 Roadster

Als je auto's als een i8 Roadster durft te tunen, dan is het handig als je een beetje gevoel voor smaak hebt. Het Duitse AC Schnitzer heeft dat in dit geval niet. Getuige deze aanpassing oogbolbloeding veroorzakende i8.

Ok, eerlijk is eerlijk: Duitse tuners staan nu niet direct bekend om hun geweldige gevoel voor smaak. Gelukkig maken ze dit doorgaans goed door de motoren van de aangepaste auto's van nog veel meer power te voorzien dan dat ze al hadden. Helaas heeft AC Schnitzer in dat laatste onderdeel verzaakt en zitten we hier met een i8 Roadster die we toch liever niet hadden gezien.

De Duitse tuners hebben voor deze keer de auto volgeplakt met allerlei stukken koolstofvezel en andere soorten plastic. Hieronder vallen een AC Schnitzer-splitter aan de voorkant, sideskirts, wat spoilers rondom en een vaste spoiler op de achterkant voor extra downforce. Daarnaast is de auto 20 tot 25 millimeter verlaagd in vergelijk tot het standaard model dankzij een nieuw setje veren. Waarom er geen exact aantal millimeters gegeven kan worden...

Binnenin zijn de pedalen, de voetsteun en de i-Drive cover vervaardigd uit aluminium en is de vloer bedekt met velours. Dit alles voegt natuurlijk alleen maar gewicht toe aan de sportwagen van BMW. Daarom zijn er nieuwe, extra lichtgewicht 21 inch velgen bi-color AC1 velgen geplaatst. Dat scheelt toch weer een 4,4 kilogram op het geheel. 

Mocht u nu uw i8 Roadster onder handen willen laten nemen door de Duitse tuner, dan mag u zelf ook om de prijzen van de 'upgrades' vragen. Aan ons zijn ze niet gecommuniceerd.