Legergroene Audi RS6 klaar voor safari

Als u dacht dat alleen Jon Olsson een Audi RS6 kon aanpakken tot het punt dat het twijfelachtig begon te worden, dan zit u fout. Zie hier een legergroene-versie met een imperiaal vol spullen die ook in de achterbak passen.

Tunen is en blijft een vak apart. Natuurlijk moet er gedaan worden wat de klant wil, maar zo af en toe zou een beetje input van de vakmensen ook wel op prijs gesteld worden. Zo zijn er ook in dit geval weer wat twijfelachtige puntjes op te merken aan deze Audi RS6 die blijkbaar gereed gemaakt is om op safari te gaan, of om hele lange afstanden door de woestijn mee te doen.

Doorgaans komen dit soort projecten uit Duitsland of Rusland, maar deze komt rechtstreeks uit Zuid-Afrika en dat verklaart het een en ander. Het bedrijf Race! nam een standaard RS6 en omwikkelde hem als eerste in een mat-groene wrap. Een twijfelachtige keuze, maar één waar wij onszelf achter kunnen scharen. Het staat de station goed.

Iets minder mooi vinden we de imperiaal. Een dakkoffer, zoals in het geval van meneer Olsson kan nog, maar een volledig rek met daarin allerlei troep die je op een oude Land Rover Defender zou vinden, gaat toch te ver. Maar we weten het doel van de auto niet, al zou je zeggen dat een station is gebruikt voor de overvloed aan ruimte in de achterbak. Voordeel van de imperiaal is wel dat er vier gigantische rally-lampen op gemonteerd zijn. Iets wat in Zuid-Afrika nog wel eens heel erg functioneel zou kunnen zijn. 

Voor de rest zijn er nog iets minder opvallende upgrades gedaan. Zo zijn de wielkasten voorzien van flares en vinden we een subtiele bodykit rondom de auto. Hij rolt op gigantische zwarte ADV.1 velgen met daar omheen banden met rode letters. Een leuk detail.

Of er motorisch iets met de RS6 gedaan is, is helaas niet duidelijk. Niet dat de auto daar tuning nodig heeft. Dat hij hard genoeg kan wordt ook duidelijk gemaakt met de tekst "none shall pass" boven de koplamp.