Polen maken BMW X5 krachtiger dan Lamborghini Urus

Bij het zien van een BMW X5 denkt u waarschijnlijk niet snel dat het om een auto met een klassiek en ingetogen design gaat. Een groepje polen dacht het waarschijnlijk wel en maakte hem nog 'stijlvoller'.

BMW liet ons ongeveer een maand geleden de nieuwe X5 zien en wanneer BMW een nieuw model lanceert, dan duurt het altijd nog eventjes voordat ze met het echt dikke M-model komen. Voor de Polen van Auto-Dynamics had geen zin om daarop te wachten en nam de 4,4 liter biturbo V8 sterke uitgaande X5 M onder handen. Ze gaven hem nieuwe looks, noemden hem Avalanche en bouwden hem om tot Lamborghini verslindend monster.

De tuners vij Auto-Dynamics wisten maar liefst 670 pk en 880 Nm uit de standaard V8 te halen door de ECU opnieuw te programmeren en een Akrapovic uitlaat en betere luchtfilters erop te schroeven. Daarmee kan de bijna 2,4 ton wegende kolos zich binnen 3,5 seconden naar de 100 km/u katapulteren. Dat maakt hem 0,7 seconden sneller dan voorheen en is hij 0,1 seconden sneller dan de 650 pk sterke Lamborghini Urus. De topsnelheid zal ongetwijfeld boven de gelimiteerde 250 km/u liggen, maar hoeveel erboven weten we niet, want dat zijn de Polen vergeten door te geven.

Alsof de F85 van zichzelf nog niet opvallend genoeg is, heeft de tuner hem deze keer voorzien van een zwarte zijdeglans wrap en een vrij aanwezige bodykit van Hamann. Daarbij horen natuurlijk onder andere dikkere voor en achter bumpers met het nodige koolstofvezel en een diffuser. Het geheel rolt op zwarte 22 inch velgen met daarachter het enige dat niet zwart is aan deze auto: de blauwe remklauwen.

Helaas heeft de Poolse tuner niets laten zien van het binnenwerk van de auto. We vermoeden overigens dat dit net zo zwart is als de rest van deze maffia-BMW.