Verstappen verdedigt Vettels crash

Met voorsprong van ruim zeven seconden ennog vijftien rondes te gaan, reed Sebastian Vettel zijn Ferrari de muur in. Het kostte hem zijn winst en leek erop dat het zijn eigen schuld was. Volgens Max Verstappen is dat niet zo

Tijdens een race kunnen er heel veel dingen gebeuren waar je niet op rekent. Zoals regen in een paar bochten terwijl je op ongeschikte banden rijdt. Het overkwam Sebastian Vettel afgelopen weekend toen hij in de Sachskurve rechtdoor de bandenmuur in dook. Een domme fout want als je zo kort voor het einde van de race met zo'n gigantische voorsprong rijdt, dan moet je het veilig houden. Tenminste, dat is waarschijnlijk het eerste dat je dacht na het zien van Vettels actie. En juist daar is onze landgenoot Max Verstappen het niet mee eens.

Hoewel de Verstappen-fans compleet uit hun dak gingen bij Vettels crash, begrijpt Max de gebeurtenis volledig en denkt hij dat het iedereen kon overkomen. "Het was een moeilijke situatie in die bocht. Als een wiel ook maar een tikkeltje blokkeert, dan sta je daar al naast de baan," vertelde hij tegen Autosport. "Natuurlijk wil je geen onnodige risico's nemen omdat je al in de punten rijdt, maar het omgaan met het risico dat je eraf vliegt is erg moeilijk."

Toen de regen de Hockenheimring betrad, was het niet genoeg om naar de regenbanden te switchen. Toch ging Max wel de pits in om te veranderen naar de intermediates zodat hij wat beter met het water op de weg om kon gaan. Twee rondes later bleek dit teveel van het goede en wisselde hij weer terug naar de slicks.

Het kostte de coureur twee extra stops, maar hij denkt niet dat een andere strategie hem had geholpen om misschien toch nog derde te worden. Gelukkig had hij een groot genoeg gat voor de nummer vijf van de race opgebouwd zodat hij na die twee stops zijn vierde positie niet hoefde in te leveren. De regen bracht dus helaas niet wat we hoopten voor Max: "Normaliter hoop ik op regen, maar deze keer was het niet voldoende. Ik gokte er wel op, maar het bleek uiteindelijk niet genoeg. Ik kon er niets mee. Vierde was het hoogst haalbare deze race."