Driften met een Model 3, het kan dankzij 'track mode'

Wij Nederlanders moeten het nog steeds zonder Tesla Model 3 doen, maar dat betekent niet dat Amerikanen er niet mee mogen gummen. Iets wat de Model 3 Performance blijkbaar zonder moeite doet dankzij de nieuwe 'track mode'.

Tesla staat er vooral bekend om dat hun auto's het werk van de bestuurder zoveel mogelijk overnemen. Dit met nogal wisselende successen. Iets wat je dan niet zou verwachten is dat het bedrijf juist de macht in de handen van de bestuurder legt bij een van hun krachtigere modellen. En toch doen ze precies dat. 

De Tesla Model 3 Performance komt met een 'track mode' (de officiële naam moet nog bekend gemaakt worden). Deze modus legt het kunnen van de auto in de handen en voeten van de bestuurder en bemoeit zich daar voor de rest niet meer mee. Met andere woorden: volledig vermogen en geen ingrepen van veiligheidssystemen. 

Technologie reviewer en Youtuber Marques Brownlee kreeg als een van de eerste de kans om wat plezier te maken met de kleine Tesla. Op een video die hij op Instagram TV plaatste is te zien hoe de nog experimentele modus werkt en wat het voor impact heeft op het weggedrag van de auto.

Het wordt verwacht dat de nieuwe modus via een update in de geschikte auto's terecht gaat komen. Wanneer we de eerste berichten gaan zien van gecrashte Model 3 eigenaren met de 'track mode' ingeschakeld...