Porsche pakt het makkelijkste record ooit

De afgelopen tijd is Porsche keihard bezig om wereldwijd records te vestigen met de 919 Evo (Spa en de Nürburgring). Het meest recente record reden ze echter met een 911 GT2 RS, maar een Volkswagen Caddy had hetzelfde kunnen doen.

We nemen u voor de laatste recordpoging van Porsche mee naar Australië. En nee, we gaan niet naar het Grand Prix-circuit in Melbourne, maar naar een klein stadje, genaamd Tailem Bend. Daar ligt 's werelds op één na langste circuit: The Bend Motorsport Park. Het is (permanent) 7,7 kilometer lang en doet daarmee alleen onder voor de Nürburgring Nordschleife. Porsche nam de 911 GT2 RS en deed een poging om de snelste rondetijd ooit neer te zetten.

Daar komt het makkelijkste gedeelte aan bod: het circuit bestaat pas sinds januari van dit jaar en er is nog nooit een officieel record neergezet. Theoretisch gezien was het eerste rondje met de Porsche dus al een record, maar de Duitse autofabrikant maakte het zichzelf toch iets moeilijker. Coureur Warren Luff kreeg de eer en de opdracht om een serieus record neer te zetten. Hij pushte de Porsche 911 GT2 RS en kwam uit op een snelste ronde van 3:24,079. Of het echt heel snel is weet niemand. 

Nu is het wachten voordat Porsche de 919 Evo een rondje laat doen, en daarmee het eigen record verpulvert. Al verwachten we niet dat zoiets snel zal gaan gebeuren. We vermoeden dan ook dat dit record wel een tijdje stand zal houden. De GT2 RS is absoluut geen lachertje te noemen. Op dit moment staan ook de records van de Nürburgring, Magny-Cours, Hockenheim, Sachsenring en Willow Springs op zijn naam.