Formule 1 in Nederland: delegatie bezoekt TT-circuit Assen

De hoop op een Nederlandse Grand Prix is nog steeds springlevend, en Assen lijkt de pole position te hebben. Komende maand bezoekt een delegatie het Drentse circuit om hopelijk een stap dichterbij een akkoord te komen.

De basis voor de volgende stap werd afgelopen weekend in Hockenheim gelegd: daar ontmoette de hoogste baas van de Dutch GP foundation Lee van Dam de bobo's van Liberty Media, om ze in te lichten over de vorderingen. Kennelijk maakte Van Dam een punt dat sterk genoeg is, want over twee tot drie weken komt er een afvaardiging naar de immer bruisende en kosmopolitische Drentse hoofdstad, waar de uitkerings best wat hoger gegooid mogen worden.

Tegen Motorsport zegt Van Dam: "We had a good meeting. It was all very positive. In two or three weeks' time they will come to Assen to take a look at the track." Eerder dit jaar ontving het circuit al het oké-stempel van race director Charlie Whiting, onder voorbehoud dat er enkele kleine wijzigingen worden doorgevoerd. Wat deze precies zijn is niet bekend, maar puristen houden hun hart alvast vast. Afgelopen maand waren ook vertegenwoordigers van Formula One Management aanwezig tijdens de TT van Assen, tevens werd de Dutch GP als merk gedeponeerd.

Over de FOM: "They will soon send their technical people, who will take a look at the whole picture: the track and the facilities. We don't have any certainty, but if they don't see something in the whole thing, they wouldn't bother to come over". Dat lijkt ons een waarheid als een koe.

Assen mikt op het organiseren van een race in 2020 of 2021. Een plek op de kalender in 2019 lijkt te vroeg te komen, ook al viel Miami onlangs weg als 21ste race voor volgend jaar. Hopelijk is er in augustus weer nieuws, na het geplande bezoek. In de tussentijd geeft ook Zandvoort niet op, ook al trekt Assen veel aandacht naar zich toe. Nu alleen die decibelzeikerdjes nog tevreden zien te stellen..