Zo wil de Hungaroring een nieuw pitstraatfiasco voorkomen

Eerder dit jaar ontaarde de DTM-race in Hongarije in totale chaos toen de ene na de andere auto in de pitstraat tijdens hevige regenval stuurloos over het spekgladde beton gleed. Daarom nam het circuit maatregelen in aanloop naar de GP dit weekend.

Tijdens een high profile-evenement als de F1, waar alle ogen van de wereld op je gericht zijn, wil je dergelijke beelden als organisatie voorkomen. Dus werd er een bedrijf ingehuurd die de gehele pitstraat zandstraalde om de ondergrond was ruwer te maken. Hiermee worden meteen rubber- en olieresten wegeblazen. Met een beetje mazzel gaan we dus niet opnieuw een potje pitmechanichiënbowlen, in het geval dat Pluvius zich dit weekend druk maakt.

In de 32 onafgebroken jaren dat de GP van Hongarije wordt georganiseerd hadden we twee keer een natte race gehad: in 2006 en 2011. Maar een raceweekend duurt langer dan alleen de hoofdrace op zondag natuurlijk. De kans op regen op de broeierige Hungaroring wordt dit weekend op 60% geschat, de grootste kans op neerslag is vrijdag.