Lamborghini Aventador SVJ nieuwe recordhouder Nürburgring

Als ze nog even doorgaan heeft de VW Group alle automotive-records die er bestaan in handen. Het laatste wapenfeit is een verschuiving van het laprecord op de Nürburging van Porsche naar Lamborghini.

De nieuwste auto uit de stal van Lamborghini is nog niet eens officieel gelanceerd, maar heeft nu al een record op naam gezet: de Aventador SVJ is officieel de snelste productie-auto die een rondje Nürburgring heelhuids afrondde. In volledige en zeer opvallende camouflage reed coureur Marco Mapelli het vorige record van de Porsche 911 GT2 RS aan flarden, en vestigde het nieuwe record op 6:44,97 minuten,  2,27 seconden sneller dan de GT2.

Eigenlijk was het wachten op de officiële verklaring van de Italianen, want blijkbaar waren er enige journalisten aanwezig bij de recordpoging. De cijfers van het nieuwe record gingen namelijk al enige tijd als gerucht rond. Over de overige cijfers van de auto gaan ook alleen nog maar geruchten, maar we zullen ze voor deze keer met u delen: 770 pk uit een 6,5 liter V12. 20 pk meer dan zijn voorganger, de Aventador SV, en 70 pk meer dan de Porsche 911 GT2 RS.

Voor officiële cijfers en een ander - niet camouflage - kleurtje op de SVJ, moeten we nog even tot volgende maand wachten. De planning is om de nieuwe Lambo dan op het Pebble Beach-concours onder een doek vandaan te trekken.