Ferrari: rouwbanden en -strepen op de bolides in Hongarije

De Scuderia Ferrari staat dit raceweekend stil bij het plotselinge overlijden van de grote roerganger Sergio Marchionne. Coureurs en crew dragen rouwbanden, en ook de SF71H krijgt zwarte details. 

Ferrari verloor eerder deze week onverwacht zijn voorzitter en CEO, Sergio Marchionne. In Hongarije is dit te merken: de vlag op de Ferrari-hospitality hangt halfstok, overal zien we rouwbanden, en ook de SF71H is gemarkeerd met stukken zwart tape. Het was helemaal een statement geweest om met twee volledig zwarte auto's te verschijnen in plaats van louter een lullig streepje tape, maar dit was voor de sponsoren en volgens de regels misschien een brug te ver.

De rouwuiting beperkt zich overigens tot Ferrari zelf, bij Sauber-Alfa Romeo is het business as usual.

Marchionne vervulde de dubbelfunctie bij Ferrari sinds 2014, nadat hij Luca de Montezemelo van zijn post wipte. Bij Ferrari is de voorzittersrol de belangrijkste, deze wordt overgenomen door John Elkann. De nieuwe CEO is Louis Camilleri: net als F1-teambaas Arrivabene is deze afkomstig uit de tabaksindustrie. Wat de invloed van Marchionne's overlijden op de strategische keuzes van het F1-team wordt, moet nog blijken. Hij was de drijvende kracht achter het binnenhalen van Sebastian Vettel en schijnt achter de schermen ook de komst van Charles Leclerc gepusht te hebben. Nu Marchionne van het toneel is verdwenen lijken de kansen van nog een jaartje Raikkonen niet kleiner te worden.