Man ziet pijlwagen over hoofd, rijdt Renault total loss

Vannacht maakte een pijlwagen op de A9 zijn reputatie als brokkenmagneet opnieuw waar, toen een Renault er volle bak inreed. Ze zijn ook zo lastig te spotten, die grote reflecterende borden met een helverlichte pijl erop.

Het gebeurt regelmatig dat weggebruikers zichzelf in een pijlwagen torpederen, en we kunnen er elke keer met ons hoofd niet bij. Als er een rijstrook wordt afgezet wordt dit doorgaans op meerdere manieren van tevoren aangegeven, een pijlwagen is de allerlaatste horde. En toch presteren automobilisten, vrachtwagen- en buschauffeurs het keer op keer om ze te rammen.

Gisteravond rond middernacht was het weer raak op de A9: een witte Renault reed in een pijlwagen, en als we de voorkant bekijken dan werd er niet heel hard geremd voor de botsing. Er bestaat natuurlijk een zeer kleine kans dat de bestuurder onwel is geworden, maar waarschijnlijker is dat hij/zij gewoon zat te snurken en een Grosjean'tje deed. Of godbetert: hij zat te whatsappen.

De bestuurder is 'met letsel' naar het ziekenhuis gebracht. Update: de 83-jarige bestuurder is overleden aan zijn verwondingen. Dit zou inderdaad wel eens een zeldzaam gevalletje onwelwording kunnen zijn.