ABT vraagt bijna €12.000 voor setje wieldoppen

Tijdens de autosalon in Genève eerder dit jaar, toonde ABT hun 'ABT Aerowheel' conceptwielen. Deze zijn zo positief ontvangen dat de tuner ze nu enkele gaat maken. U mag ze kopen voor de prijs van een Opel Karl.

ABT weet zichzelf wel in het nieuws te werken de afgelopen tijd. Eerst komen ze met een door Jon Olsson ontworpen RS6+ Phoenix, daarna gaan ze er zelf nog even dunnetjes overheen met een 1.000+ pk sterke RS6-E en nu komen ze met een setje wielen. Of eigenlijk is het enige speciale hieraan de wieldoppen die op de velgen zitten.

Deze super-speciale wielen werden als eerste getoond op de Autosalon van Genève en kwamen vervolgens onder de eerder genoemde RS6 van Olsson en de RS6-E. Hierna werd de Duitse tuner overspoeld met de vraag of ze de Aerowheel ook los verkopen. Aanvankelijk was dat niet het plan, maar geld verdienen is geld verdienen, dus zijn ze nu toch te bestellen.

De Aerowheel wordt alleen als complete set geleverd. Dat houdt in dat u voor uw bijna twaalfduizend euro een setje goudkleurige velgen krijgt (niet in een andere kleur leverbaar) met daar overheen een hele, hele dure stoeprandbeschermer. Het idee voor deze aerodynamicabevorderende carbon fiber-plaat komt linea recta uit de Formule E en is de reden dat Olsson ze op zijn Audi wilde hebben. Hij is (als enige ter wereld) geobsedeerd door de sport.

We denken dat we u nu genoeg redenen hebben gegeven om de 'ABT Aerowheel' niet te kopen, maar mocht u toch nog steeds interesse hebben om extra op te vallen in uw Audi RS4 of RS5, dan moet u snel aankloppen bij het hoofdkantoor van ABT. Alleen daar zijn de wielen voor €11.690,- te bestellen.