Oostenrijkers komen met 1343 pk sterke hypercar

Jahoor, we hebben er weer één: een nieuw bedrijf dat gelijk een hypercar de wereld in duwt. Dit keer gaat het om Milan Automotive dat met de, voor de verandering een keer niet volledig elektrische, 1343 pk sterke 'Red' komt.

Het is blijkbaar helemaal niet zo moeilijk meer om een hypercar te maken. Bedrijven die het doen schieten als paddestoelen uit de grond. Eerder was een stel Bulgaren erg creatief en vertelden ze dat ze een 5.000+ pk hypercar alleen op aanvraag maakten. Daarvoor hadden we nog de even absurde Devell Sixteen (die we nog steeds niet goed werkend gezien hebben). Nu hebben we een stel Oostenrijkers dat beweert dat het 1343 pk werkbaar kan maken in hun creatie: Red.

In tegenstelling tot de vorige hypercaraankondiging, is Red niet volledig elektrisch, of beter gezegd is hij helemaal niet elektrisch aangedreven. De heren van Milan Automotive beweren dat ze die dertienhonderd paarden uit een 6,5 liter V8 met vier turbo's krijgen. En alsof dat nog niet indrukwekkend genoeg is, weegt de Oostenrijkse hypercar ook maar 1.300 kilogram.

Daar stopt het nog niet. We hebben het hier immers over een hypercar en dat houdt in dat Red dingen moet kunnen die we voor onmogelijk hielden. Eén daarvan is de verwachte topsnelheid van 400 km/u, een ander is de 0 naar 100 km/u tijd van 2,47 seconden. En daarbij haalt hij het dus net niet bij de Chiron, maar die heeft dan ook het dubbele aan cilinders.

De Red is volgens de makers de eerste auto met draagarmen van koolstofvezel die ook de straat op mag. Voor de rest laat Milan vrij weinig los over de auto. Het enige dat ze nog wel kwijt wilden is dat ze er 99 van gaan maken en dat er al achttien verkocht zijn. Prijzen hangen zo rond de twee miljoen euro per auto.

Het klinkt allemaal nogal ongeloofwaardig en daarom geven we ook dit keer weer eens een Victor Muller-score. Deze werkt op een schaal van één tot vijf Muller-hoofden waarbij één hoofd enigszins geloofwaardig is, en vijf hoofden complete bullshit lijkt. We geven dit verhaal: