Renault negeert Red Bull Racing na uitval Max Verstappen

De relatie tussen Red Bull Racing en Renault Sport F1 was al niet om over naar huis te schrijven, maar de Fransen hebben nu overduidelijk aangegeven dat ze niets meer met het team van Max Verstappen te maken willen hebben.

Na de race van afgelopen weekend in Hongarije, was het duidelijk dat zowel Max Verstappen als teambaas Christian Horner absoluut niet te spreken waren over hun motorleverancier Renault. Maar deze heeft wel een heel aparte manier van reageren: niet reageren. De Fransen geven eerlijk toe dat ze al sinds 2015 niet meer luisteren naar het gezeur van Horner.

Na het zoveelste uitvallen vanwege technische problemen met de motor liet Christian zich heel schappelijk, en ontevreden uit. Hij liet simpelweg weten dat hij denkt dat ze niet krijgen waarvoor ze betalen. De miljoenen Euro's die naar Frankrijk vloeien komen niet terug in de vorm van een motorblok dat voldoende presteert. Maar zijn woorden kwamen blijkbaar ook deze keer niet aan bij Renault. Renaultbaas Cyril Abiteboul was heel kort en krachtig over de uitspraken afkomstig uit de hoek van Red Bull.

"Our bosses have stopped reading what Christian Horner is saying about us since 2015. It's very clear that we don't want to have any dealings with them anymore. It's very clear, it's done. They will have their engine partner that will be paying a hell of a lot of money to get their product on board, and I wish them good luck. I have nothing else to say," liet de altijd vriendelijke Fransman aan Sky Sports weten.

En daarmee lijkt de relatie tussen de twee op het absolute vriespunt te zijn aangekomen. Als dit zo doorgaat, dan verwachten we nog wel wat meer pesterijen van de motorenfabrikant. Hoe zich dat gaat ontwikkelen voor Spa, waar Max Verstappen waarschijnlijk wat gridstraffen gaat krijgen, moeten we nog maar zien.