Tesla-saboteur klaagt Tesla aan voor $1 miljoen

De saboteur die vorige maand door Tesla is aangeklaagd en zichzelf vervolgens opwierp als klokkenluider, laat zich niet zomaar pesten. Hij klaagt Elon Musks bedrijf aan voor, tromgeroffel, één miljoen dollar. 

Voormalig Tesla-werknemer Martin Tripp werd vorige maand beschuldigd van het aanpassen en daarmee het saboteren van belangrijke software. Daarna werd hij ook nog eens aangeklaagd voor het lekken van waardevolle informatie naar de media. Tripp liet al weten dat hij de gebeten hond is in dit verhaal, maar blaft nu terug in de vorm van een eigen aanklacht. Hij eist 'one million dollars' van Elon Musk en de zijnen.

Bent u klaar met lachen? Mooi, dan gaan we verder. Tripp heeft advocaat Stuart Meissner ingehuurd, een man die wel vaker aan de kant van 'klokkenluiders' heeft gezeten in de rechtszaal. Hij kwam op het idee om Tesla met het lachwekkende bedrag het vuur aan de schenen te leggen. Stuart gooit het erop dat Martins privacy en goede naam geschonden zijn, maar dat hem ook moedwillig emotionele schade is toegedaan.

Tripp blijft dan ook stellig ontkennen dat hij schuldig is, al geeft hij wel toe dat hij bij Tesla werkte en hij de media op de hoogte wilde stellen van misstanden binnen het bedrijf. Hierbij doelde hij voornamelijk op het installeren van kapotte accupakketten in nieuwe auto's. 

Maar als je zo zeker van je zaak bent, en Tesla zich inderdaad schuldig maakt aan de dingen die Tripp aanduidt, waarom schiet je dan zelf zo'n lachtertje van een aanklacht in? De enige reden de wij kunnen bedenken is dat Martin en zijn advocaat hopen dat Elon, als hij na zijn lachbui weer op zijn stoel geklommen is, orders geeft om de 'saboteur' voor de helft van het bedrag af te kopen. Zo is iedereen van het gezeur af en kunnen we weer over tot met de orde van de dag.