Tesla binnenkort handig op camping dankzij campermode

Dat elektrische auto's niet handig zijn om mee op vakantie te gaan, is duidelijk. Maar Tesla doet er toch alles aan om hem bruikbaar te maken op de camping en komt binnenkort met een 'party & camper mode' voor de S/3/X-modellen.

Uit onderzoek is gebleken dat mensen met elektrische auto's doorgaans kiezen om deze thuis te laten en met een reguliere brandstofverbrander de hort op gaan. Logisch want met de pak 'm beet 400 kilometer bereik van zo'n auto kom je niet ver voordat je wat uurtjes bij een FastNed-station zonder eettentje mag doorbrengen (of snel kunt laden bij een Tesla Supercharger). Dit onderdeel van het 'op vakantie gaan' ziet Elon Musk volledig over het hoofd voor de nieuwe party & camper mode. Deze nieuwe toevoeging is bedoeld voor als de plaats van bestemming al bereikt is.

De nieuwe modus moet het volgens Elon mogelijk maken om in essentie gebruik te maken van het opgeslagen stroom in de batterijen van de auto en daarmee een feestje te bouwen. Het maakt het namelijk mogelijk om bepaalde lampen aan te laten staan voor wat licht bij de tent of caravan, of je kunt er elektrische apparaten zoals een koelbox op aansluiten gedurende 48 uur. Ook kan de radio gewoon gebruikt worden voor de nodige achtergrond muziek.

Het klinkt nu al handig, maar Musk belooft nog meer. De auto kan een ingestelde binnentemperatuur vasthouden en tegelijkertijd wat frisse lucht door de cabine laten stromen. Daarmee verandert de auto eigenlijk in een camper aangezien deze functies vooral handig zijn als je noodgedwongen een nachtje in de auto moet doorbrengen.

Maar dan blijven we nog steeds steken op het feit dat mensen niet met een Tesla (of andere elektrische auto) op vakantie gaan. Een van belangrijkste redenen hiervoor is niet het continu moeten opladen, maar het feit dan een elektrische auto over het algemeen geen caravan kan/mag trekken. Maar ook daarvoor komt Tesla met een oplossing. Het topmodel, de Model X mag al een caravan trekken, maar nu is de goedkopere Model 3 ook gespot met een U-Haul-aanhanger. Als deze straks krachtig genoeg blijkt om uw Kip-caravan erachter te hangen, kunt u mooi een feestje geven én een nachtje doorbrengen bij de laadstations langs de weg.