VIDEO. Efficiëntie kleine turbomotor grote leugen

Tegenwoordig krimpen de motoren harder dan een nieuw t-shirt na een hete was. De driecilinder turbobrommer maakt zijn opmars buiten de truttenschudder-auto's, maar is dat wel zo handig? Ze zijn helemaal niet zo efficiënt als gedacht.

We gaan weer even de schoolbanken in, want op het eerste gezicht lijkt het natuurlijk prachtig om 180 pk uit een 1,3 liter driecilinder turboblok te halen en er nog steeds één op vijfentwintig mee te kunnen rijden. Tenminste, dat is wat de verkoper van de auto beweert. In de praktijk worden die cijfers bij lange na niet gehaald. Dat wil niet per se zeggen dat de verkoper liegt, hij laat eerder alleen het perfecte plaatje zien.

Ook nu weet Jason Fenske van Enginering Explained dit fenomeen weer haarfijn uit te leggen. Wij kunnen alleen vertellen dat fabrikanten allerlei foefjes uithalen om de kleinere motoren niet te laten ontploffen onder zwaardere belading, en dat die foefjes ten koste gaan van het voorgesteld lage brandstofverbruik. Een klein turboblok in een zware hybride-auto lijkt ons dan ook uiterst onverstandig na het zien van Jasons uitleg.