Gefeliciteerd. Vanaf morgen geeft politie alleen waarschuwingen

In juni begon de politie met acties naar aanleiding van mislukte onderhandelingen over een nieuwe CAO. Deze worden nu uitgebreid waardoor er vanaf morgen geen geldboetes meer geïnd worden. HOERA!

Sinds juni zijn de overheid en de politievakbonden aan het steggelen over een nieuwe politie-CAO, maar blijkbaar wil dat niet zo vlotten. De vakbonden hebben nu aangegeven dat ze bestaande acties gaan uitbreiden. Gelukkig voor ons gaat het hier om publieksvriendelijke acties en is het doel ervan om de schatkist zo hard mogelijk te raken. Hulde. Zo waren de dienders al gestopt met het uitschrijven van boetes, morgen stoppen ze ook met het innen van geldboetes.

Wordt u morgen dus staande gehouden met een kleine snelheidsovertreding of iets dergelijks, dan is de kans groot dat u er met een vriendschappelijke tik op de vingers vanaf komt. Het is aan de politie om ter plaatse te bepalen of de overtreding zo zwaar is dat u toch even mee moet naar het bureau voor verhoor dat er toch wel ingegrepen moet worden. Wel waarschuwt de bond dat ze niet weten hoeveel agenten meedoen aan de actie. 

Zoals we weten is de Nederlandse politie een uiterst bureaucratische instelling waar alle papieren waarschijnlijk nog in vijftienvoud ingeleverd moeten worden. Beslissingen worden langzaam genomen en daadkracht ontbreekt hierdoor nog wel eens. Een doorn in het oog van veel agenten die daadwerkelijk willen optreden tegen misdadigers. Daarom grijpen de vakbonden de acties ook aan om de vormfouten en bureaucratie binnen de politie aan te kaarten. 

Een woordvoerder vertelt het volgende tegen de NOS: "De Nationale Politie zit vol vormfouten, het personeelsbeleid werkt niet en de werkdruk loopt de spuigaten uit. Het kan zo niet langer verder." Daar zijn we het mee eens, maar of minister Grapperhaus het ook zo ziet en nu eens met een fatsoenlijk CAO-voorstel komt... Het vorige voorstel werd in ieder geval van tafel geschoven. Kom op Grap, doe eens een beetje je best.