Volgende Tesla-update bevat videogames

Het verbeteren van de functies van zelfrijdende Tesla's is ook maar saai, videogames zijn veel leuker. Daarom krijgt de volgende software-update voor uw Tesla enkele klassieke games die u met het stuurwiel kunt besturen.

Tesla's zijn de enige auto's waarbij er in het midden een gigantisch scherm geplaatst is. Het geeft toegang tot zo'n beetje alle functies van de auto en is extreem handig tijdens het navigeren. Nog een bijkomend voordeel van zoveel beeldruimte is dat je er fatsoenlijk een videogame op kunt weergeven. Tot dat inzicht is Elon Musk gisteren blijkbaar gekomen, want hij bevestigde dat de volgende software-update enkele games als easter egg bevat.

Nu moet u niet gelijk denken dat u de laatste Forza Horizon kunt gaan spelen in de file. We hebben het hier namelijk over klassieke Atari-games uit de jaren '80 zoals Pole Position, Dig Dug, Tempest, Missile Command en dergelijke. De focus ligt voornamelijk op de eerstgenoemde waarbij de besturing via het stuur van de echte auto moet verlopen.

Welke games uiteindelijk de schermen van stilstaande Tesla's gaan sieren is nog niet duidelijk. Vooralsnog lijkt het erop dat er drie van de eerder genoemde games speelbaar zullen zijn. De software-update wordt over een week of vier verwacht, maar kunt u niet wachten om een potje Pole Position te spelen, dan hebben we uw rug.

Oh, en bent u toevallig game-ontwikkelaar, dan bent u vanaf nu ook welkom bij Tesla. Elon Musk gooide er gelijk een tweet uit dat hij serieus kijkt naar in eigen beheer ontwikkelen van dit soort dingen.