Aston Martin gaat de DBS Superleggera de AMR-behandeling geven

Aston Martin was van mening dat het DBS Superleggera-model het summum van hun lineup is. Toch niet, want de supercarbouwer gaat ook hun dikste auto nog dikker maken door er een AMR-versie van te produceren.

Het beste dat Aston Martin produceert op het gebied van productiewagens blijkt helemaal niet het beste dat ze kunnen produceren. De autobouwer geeft nu te kennen dat er een DBS Superleggera AMR in de pijplijn zit. Een nog dikkere versie van een toch al hele dikke supercar.

Tijdens een gesprek met het Australische Motoring vertelde een anonieme hoge pief van Aston Martin dit feit: "We produced an AMR version of the previous Vantage and have an AMR Rapide and DB11, so it’s safe to assume a DBS Superleggera is coming." Maar hij wist het nog een tikkeltje erger te maken. Die DBS is vanaf het begin ontworpen om er nog een krachtigere variant van te kunnen uitbrengen. Dat houdt dus in dat de onlangs gelanceerde auto eigenlijk een afgeknepen Aston Martin is.

Volgens de hoge pief kan de 5,2 liter twin-turbo V12 die nu in de Superleggera hangt makkelijk veel meer paarden produceren dan de 725 die hij nu eruit werkt. Om precies te zijn kan het blok, met wat kleine aanpassingen, 750 pk produceren zonder aan betrouwbaarheid in te leveren. Het is dan ook heel waarschijnlijk dat we dit cijfer terugzien bij de lancering van de AMR-versie.

Het lijkt ook logisch dat ze de superlichte Superleggera nog lichter gaan maken. Hiervoor gaat Aston Martin vermoedelijk nog meer gebruik maken van koolstofvezel voor zowel het interieur als het exterieur. Daarnaast moet ook de ophanging aangepast worden om de auto geschikter te maken voor het circuit. Tel dit allemaal op bij de motorische upgrade en het staat garant voor een verlaging van de 0 naar 100 km/u tijd,  een verhoging van de topsnelheid en een verbetering van de wegligging. 

Aangezien het Britse merk net de DBS Superleggera heeft gelanceerd, lijkt het er niet op dat de AMR-versie hiervan binnenkort in de showroom komt te staan. Hierover liet de anonieme Aston Martin-medewerker dan ook niets los.