Trump: 'meer vervuilende auto's is minder ongelukken'

De stupiditeit van de oranje President kent geen grenzen. Zijn regering heeft nu een wetsvoorstel ingediend waarin staat dat vervuilende auto's veiliger zijn dan de zuinige alternatieven. 

Dat President Trump niet alle stekkertjes goed verbonden heeft in zijn bovenkamer, was natuurlijk al langer duidelijk. De man denkt dat de F22 straaljager letterlijk onzichtbaar is en gelooft nu ook dat zuinige auto's veel gevaarlijker zijn op de weg. Dit staat in een wetsvoorstel dat de milieuregels versoepelt voor Amerikaanse autofabrikanten.

We gaan een poging doen om de redenatie hierachter uit te leggen, maar wees gewaarschuwd: het stupiditeitsniveau is over 9.000. Het idee is dat autofabrikanten door soepelere emissieregels hun auto's simpeler kunnen houden. Er hoeft immers minder gesjoemeld geïnnoveerd te worden om die steeds strenger wordende standaarden te halen. Hierdoor zouden de prijzen van nieuwe auto's lager blijven en kan iedereen zich een nieuwe vierwieler veroorloven. Nieuwe auto's zijn in dit geval per definitie veiliger, want nu komt het: als iedereen in een nieuwe, en dus veiligere auto rondrijdt, gebeuren er minder ongelukken.

Maar het wordt nog achterlijker. Volgens het wetsvoorstel hebben auto's met een hoge uitstoot een hoger verbruik. Dat betekent dat mensen vaker moeten tanken en dat vinden ze niet leuk want dat kost geld. Gevolg hiervan is dat mensen minder gaan autorijden en dat er minder auto's op de weg zijn. En minder auto's op de weg betekent minder kans op ongelukken. 

Ja ja, het is allemaal even zoeken, maar dan hebben we ook 's werelds meest slappe argumenten om de Amerikaanse autoindustrie een handje boven het hoofd te houden. Iets waarvan diezelfde autoindustrie al vaker heeft gezegd dat ze juist dat niet willen. Ze willen strengere emissienormen omdat dit ook voor hen een positieve uitwerking heeft.

Maar goed, als het nieuwe wetsvoorstel aangenomen wordt, bevriezen de maximale uitstootwaardes tot 2020. Daarmee verwacht de Amerikaanse overheid ongeveer 1.000 levens te redden. Dat dit niet eerder gebeurde is volgens het wetsvoorstel overigens de schuld van Obama. Thanks Obama.