40 uur schoffelen voor APK-keuring mishandelaar

Als de Apk-keurmeester je vertelt dat je auto niet door de keuring komt omdat de remleidingen niet goed meer zijn, dan geloof je hem niet, sla je hem in elkaar en krijg je vervolgens 40 uur taakstraf.

In april kwam de auto van een 58-jarige man niet door de APK-keuring die hij bij de Kwikfit in Emmen had laten uitvoeren. Hij was het hier niet mee eens en sloeg vervolgens de filiaalhouder in elkaar, want dat is hoe je handelt als je in de veronderstelling bent dat je een in perfecte staat verkerende Peugeot auto laat keuren. Afgelopen maandag was de hoorzitting waarbij de dader niet kwam opdagen. Hij kreeg 40 uur werkstraf en 1.250 euro schadevergoeding opgelegd.

De dader is een bekende van de politie: hij heeft een strafblad. Dat hij voor de rest ook niet de slimste is blijkt wel uit het feit dat hij na de daad, en in bijzijn van de politie stond te vertellen dat zijn handen het werk overnamen als hij er met woorden niet meer uitkomt. Ook maakte hij duidelijk dat hij het filiaal later nog in de fik zou steken.

De filiaalhouder kwam gehavend uit de aanvaring met de 58-jarige man. Nadat hij in zijn rug geduwd werd en zich omdraaide, kreeg hij enkele rake klappen in zijn gezicht. Hij had een bloedneus en wat flinke zwellingen. Ook heeft hij gehoorschade opgelopen. Sinds het incident heeft de man tinnitus waarbij hij een constante piep in zijn gehoor heeft.