Hennessey bouwt de ultieme Mustang met 800+ pk

De laatste generatie For Mustang is wat ons betreft een home run qua design, en de verkoopcijfers ondersteunen dat. Ook tuners willen hun deel van de taart, zoals Hennessey, dat met deze strakke Heritage Edition komt.

Zoals u wellicht al kon opmaken aan het gegeven dat de Mustang meer dan 800 paarden onder de kap heeft (808 Amerikaanse pony's om precies te zijn), is deze Heritage Edition niet gebaseerd op een Ecoboost-viercilinderblokje. Sowieso is het devies bij Hennessey: V8 or GTFO. Onder de kap ligt dus de bekende 5.0 V8, die nu is voorzien van blaasinstrumenten. En dat is te zien aan het draaimoment: naast de ruim 800 pk levert de 'Stang nu ook 918 Nm.

Hennessey bouwt de Mustang om te vieren dat het inmiddels 10.000 auto's heeft gebouwd, de Texanen zijn zogezegd lekker bezig. Het rode koetswerk wordt afgewisseld met de bekende go fast-strepen en een racenummer. De 20 inch velgen passen er uitstekend bij, en verder is de coupé voorzien van vrij beschaafd spoiler-, dorpel- en vleugelwerk.

De achterwielaangedreven Mustang weet zijn peekaas kennelijk goed op het asfalt te leggen (of de stopwatch van Hennessey is niet exact gekalibreerd): 0-96 km/u gaat in 3,3 seconden. De topsnelheid ligt boven de 322 km/u (200 mph) en de voor de Amerikanen zo heilige kwartmijl wordt in 10,7 seconden afgelegd. 

Kortom: u bent helemaal het mannetje (m/v) met deze rode coupé. Het kost echter wel een paar centen: in de VS betaalt u $89.950 voor het basismodel. Dat is nog steeds minder dan een standaard Ford Mustang GT in Nederland doet overigens.