Dit zijn de kanshebbers om Max Verstappens teamgenoot te worden

Na de zeer verrassende mededeling dat Daniel Ricciardo volgend jaar bij Red Bull vertrekt kan het grote speculeren beginnen. Wie neemt er plaats op het vrijgekomen zitje, en wordt Max Verstappens teamgenoot?

Pierre Gasly past het beste in het plaatje. De Fransman is jong en rijdt al bij Toro Rosso, waar hij dit jaar goede dingen laat zien. Een promotie naar het hoofdteam volgend jaar is zeker niet onwaarschijnlijk. Hiermee zou Red Bull bovendien met afstand de jongste lineup van het veld krijgen.

Carlos Sainz is een oud-teamgenoot van Max Verstappen, uit de Toro Rosso-tijd. De Spanjaard staat nog tot het einde van dit jaar onder contract bij Red Bull, dat hem momenteel uitleent aan Renault. Nu duidelijk is geworden dat Sainz zijn stoeltje aan Ricciardo moet afgeven, moet hij op zoek naar een ander team. Sainz werd met McLaren in verband gebracht, alleen is een overstap naar McLaren in zijn huidige toestand pure carrièrezelfmoord. We zouden het zelf niet doen, als coureur die in de bloei van zijn carrière is.

Red Bull Racing lijkt een veel betere optie, hoewel Verstappen hier waarschijnlijk niet om staat te springen. De twee hebben geen hele goede relatie met elkaar, maar zullen al teamgenoten wel allerlei promodingetjes moeten doen. Dat kan je als Max beter met een pretletter als Ricciardo doen.

Saubercoureur Charles Leclerc zit redelijk vast in het Ferrari-zadel. Hij werd al expliciet met een zitje bij de Scuderia in verband gebracht, maar het overlijden van Sergio Marchionne (bij leven een groot voorstander van Leclerc) en het zeer goede presteren van Raikkonen kan roet in het eten gooien. Misschien weet Red Bull hem los te weken, maar dit zal allerminst een eenvoudige taak zijn.

Mercedes-protegé Esteban Ocon werd met Renault in verband gebracht, maar nu Ricciardo hier waarschijnlijk naar verkast wordt dat minder waarschijnlijk. Met Ocon zou Red Bull een iets oudere en ervarener coureur binnenhalen, die bovendien bij Force India vaak genoeg heeft laten zien over veel talent en consistentie te beschikken. Bovendien was Ocon Verstappen in 2014 in de Europese F3-serie al de baas, waarmee de Fransman toonde wat hij in huis heeft.

De naam van Fernando Alonso zingt plotseling ook rond. De Spanjaard is wel klaar met McLaren, en zou graag nog eens bij een topteam rijden. Hij is echter ook al 37 jaar oud en zal een flinke salariseis op tafel leggen. Voor Red Bull lijkt hij ons dus geen realistische optie, zeker als je het beschikbare jonge talent in ogenschouw neemt.

Uw twee centen mag u uiteraard droppen in de comments.