Tesla-dieven in België stranden snel met lege accu

Het is geen Belgenmop, maar het verhaal komt wel van de zuiderburen. Dieven die dinsdag een poging deden om een Tesla te stelen, kwamen niet ver: de accu bleek niet volledig opgeladen.

Bang dat uw Tesla gestolen wordt? Belgische dieven zijn nu het ultieme anti-diefstalsysteem tegengekomen: een niet opgeladen accu. De criminelen in kwestie probeerden afgelopen nacht een Tesla te stelen. Dat ging met wat geweld: ze sloegen hiervoor een ruitje van een villa in het Oost-Vlaamse Sint-Martens-Latem in, kropen naar binnen en maakten de autosleutels buit. Voor het stelen van de Tesla hoefden ze vervolgens geen moeilijke relay-diefstal uit te voeren. 

De leden van het dievengilde keken alleen niet verder dan hun neus lang is, waardoor ze in het nabijgelegen Wemmel weer mochten uitstappen. De eigenaar van de Tesla had zijn auto niet 's nachts aan de lader gehangen (wat veel mensen standaard wel doen) waardoor de accu van de auto niet voldoende opgeladen was om een goede ontsnappingspoging te doen. De auto werd de volgende dag door de Belgische politie onbeschadigd teruggevonden. Er is een onderzoek ingesteld. 

In Amerika was gisteren trouwens geen onderzoek nodig naar onhandige criminelen. Daar kon de politie twee jonge autodieven in de kraag vatten omdat ze niet wisten hoe ze om moesten gaan met een 'stick shift'. Gelukkig zijn niet alle boeven bovenmatig slim.