Nieuw Force India wil snel doorpakken met upgrades

Nadat gisteravond bekend werd dat Force India gered is van de ondergang, is het tijd om spijkers met koppen te slaan. Het team wil weer best of the rest worden, en heeft upgrades nodig. Deze komen mogelijk al in België.

Force India is terug van nooit weggeweest: de vrijdag voor de GP van Hongarije werd het team insolvent verklaard, maar coureurs Ocon en Perez raceten de zondag erop gewoon. Inmiddels heeft een consortium onder leiding van Lawrence Stroll voor een onbekend bedrag de zaak overgenomen.

Het team was tot dit jaar een solide vierde achter de drie topteams, maar door geldgebrek en een gebrek aan verbeteringen in de winterstop raakte het rozegekleurde team achterop bij de concurrentie. In de tussenstand moet het zowel Renault als Haas voor zich dulden, en om weer op te klimmen zijn er verbeteringen aan de auto nodig. Deze komen snel. Volgens Otmar Szafnauer zelfs al in Spa, en anders zeker een week later op Monza. Geld is hier cruciaal:

We definitely need the funding otherwise this doesn’t work. We have to start paying our suppliers and purchase some needed materials for both upgrades for this year and for next year’s car. We’re in the midst of building next year’s car and without funding we wouldn’t have been able to do that. It’s much needed and couldn’t have come at a better time.

Er staan nog veel vragen open over de overname. Bijvoorbeeld: zijn Vijay Mallya, Sahara (beiden 42,5%) en Michiel Mol (15%) er helemaal uit, of behoudt de Nederlander zijn aandeel? En welke rijder vertrekt er in 2019, ervan uitgaand dat Lance Stroll een zitje krijgt? En wat is een geschikte naam voor het nieuwe team? Force Stroll? Stroll-Mol? Lance's shiny new toy? Tommy Hilfiger Ohcanada Racing (THOR)? Suggesties mogen in de comments.