Outpost II is een camper voor elk terrein

Bent u niet zo van het met een camper op een camping staan, of u houdt gewoon niet zo van mensen om u heen? Dan is de Outpost II de perfecte camper voor u! Hij laat u verblijven op de meest onbereikbare plekjes.

Onlangs kwam Volkswagen met een van de meest luxueuze campers van een redelijk formaat, maar daarmee komt u niet veel verder dan het afgelegen grasveldje of een camping. Niet geschikt voor de avonturiers onder ons. Gelukkig bestaat American Expedition Vehicles (AEV) dat graag Jeep Wranglers ombouwt tot kleine huizen op wielen.

Het Amerikaanse bedrijf specialiseert zich in off-roadonderdelen en laat met de Outpost II graag zien wat die onderdelen met een Jeep Wrangler kunnen doen. Of tenminste, wat enkele van die onderdelen met zo'n auto doen, want voor het eindresultaat is nog wat meer gedaan. Zo is het frame aan de achterkant aanzienlijk verlengd om ruimte te maken voor het 'woongedeelte' en is er gekozen voor een 5,7 liter HEMI V8. In totaal zijn er zo'n 600 onderdelen speciaal voor deze auto met de hand gemaakt.

Om de Jeep echt een off-roadmonster te maken, vernieuwde AEV de vering en verhoogde deze met ongeveer elf centimeter. Het plaatste een snorkel, want je mag dan hoger rijden, de auto kan nog steeds met zijn neus onderwater belanden. 

Interessanter is hetgeen dat aan de achterkant van de auto is gedaan. Daar vinden we nu een hele cabine met een dak dat elektrisch te openen is. De elektriciteit hiervoor (en voor andere dingen) komt van het op het dak gemonteerde 265 Watt zonnepaneel. Binnenin vinden we niet heel veel luxe: er zijn wat simpele LED-lampjes, een tank met ruimte voor 83 liter water en een 50 liter vriezer/koelbox geplaatst. Meer heb je immers niet nodig als je van de natuur houdt. 

Hoe mooi het allemaal ook klinkt, de auto is en blijft een showmodel die uiteindelijk naar de collectie van de grote baas van het bedrijf gaat. De Amerikanen hebben hem gemaakt met dat doel voor ogen en gaan er niet meer voor de verkoop maken. Wilt u toch iets soortgelijks om de maatschappij mee te ontvluchten, dan kunnen we u melden dat AEV plannen heeft voor een off-roadcamper op basis van een Dodge Ram. Deze gaat wel in productie.