Toyota-importeur Louwman haalt elektrische DHL-wagen naar Nederland

Ruim 70 jaar geleden was het Ben Pon die Duitse waar naar Nederland importeerde, anno 2018 volgt die andere grote importeur, Louwman. Evert Louwmans imperium breidt zich uit van Toyota's en Lexussen naar Duitse elektro-bestelwagens.

Enkele jaren geleden zette Deutsche Post DHL de bestaande orde een hak door zelf een elektrische bedrijfswagen te ontwikkelen. Al vanaf het begin was het de bedoeling om deze Streetscooter ook aan derden te gaan leveren. Importeur Louwman ziet in Nederland wel brood in het wagentje, en neemt het op in zijn assortiment.

De Streetscooter wordt in eerste instantie vanuit twee showrooms verkocht: eentje in Amsterdam en eentje in Veghel. Niet geheel toevallig, aangezien Amsterdam de hoofdstad en Veghel de voedselhoofdstad van Nederland is: Jumbo, Sligro, Marsfoods, allemaal zitten ze in de Brabantse plaats. Voor onderhoud kunnen klanten ook op andere locaties terecht. In PR-speak heet het: 'de groep streeft naar een landelijk dekkend netwerk met een shop-in-shop-formule binnen de Louwman Group, waarbij de focus ligt op de zakelijke markt.' Dit betekent dat de Streetscooter een hoekje krijgt in bestaande Toyota/Lexus-showrooms.

Trouwens, voor de promofoto 'leende' de photoshopper even een bestaand kenteken van een Seat Ibiza, wat eigenlijk best wel slordig is. Neem dan iets fictiefs.

Een kijkje op de website leert ons dat de opstellers nog eens kritisch naar hun eigen teksten moeten kijken. Accupakketten worden niet in kWh, maar in kW weergegeven, en het woord 'vanafprijs' wordt onnodig in tweeën gehakt. Vreemd genoeg worden de reikwijdtes op NEDC-basis gegeven, terwijl de WLTP vrij letterlijk voor de deur staat. Kennelijk heeft Streetscooter de homologatie nog niet op orde. 

Dat gezegd hebbend: de hierboven getoonde 'Work Box' is als 20- of 40 kWh-model te verkrijgen. De maximumsnelheid bedraagt 85 km/u en het NEDC-bereik is respectievelijk 118 en 232 km. Daarnaast is er een extralange Work Box L, met 40 kWh-pakket en een bereik van 118 km. De prijzen:

  • Work Box 20: €35.950
  • Work Box 40: €40.950
  • Work Box L: €45.450