Brabus geeft nieuwe G-Klasse 500 pk

Brabus is normaal gesproken niet te stoppen als het gaat om pk's uit V8's toveren. Dit keer houden ze zich in met pk's maar gaan ze wel los op de carrosserie en strooien ze met oneindig veel logo's.

Brabus kennen we vooral als Mercedestuner die het niet zo nauw neemt met een paardje meer of minder. Zo zegenden ze het vorige model G-klasse nog met 900 pk. Maar er is blijkbaar iets veranderd binnen het bedrijf, want de nieuwe versie is wel aangepakt, maar daarbij heeft het bedrijf zich ingehouden. Blasfemie!

De nieuwe G-klasse is omgetoverd tot G 500 en de naam verklapt het al: hij heeft maar 500 pk. Dat zijn maar 68 paarden meer dan u krijg in de krachtigste versie die bij de Mercedes-Benz dealer staat. Maar we mogen gegeven paarden niet in de mond kijken, want de stijging in pk's gaat gepaard met 100 Nm extra en dat vertaalt zich dan weer naar een 0 naar 100 km/u tijd van 5,7 seconden. En dat is zeker niet slecht voor een PC Hoofttractor als deze.

Waar Brabus zich niet op inhoudt is de visuele styling van het vehikel. Laten we maar veilig bij de 23-inch monoblock-velgen beginnen. Deze zijn toch best stijlvol te noemen, niet? De rest? Not so much. Vanzelfsprekend vinden we flink wat naakt koolstofvezel terug in de vorm an nieuwe uitstekende onderdelen. Daarbij valt de nieuwe motorkap wellicht nog het meest op met zijn twee grote luchthappers. Op het dak plaatste de Duitse tuner niet alleen twee LEDstrips, maar ook een vrij grote achtervleugel.

Over LEDstrips gesproken: over en door de hele auto heen zijn nu ook LED-verlichte Brabuslogo's te vinden. Onverlichte overigens ook. Deze zijn dan van chroom zodat ze extra opvallen. We hebben niet geteld hoevaak er 'Brabus' op deze auto staat, maar laten we het zo zeggen: als een voorbijganger niet doorheeft dat het hier niet om een standaard Merc gaat, dan mag hij direct naar de opticien.