Liberty Walk maakt Suzuki Jimny nog dikker

Met de nieuwe Jimny lijkt Suzuki een homerun te slaan. De grapjes en verwijzingen naar de Mercedes G-klasse blijven binnenstromen. Tuner Liberty Walk speelt het spel mee en heeft een G-Klasse bodykit voor de kleine Jap gemaakt.

Suzuki heeft met de nieuwe Jimny een regelrechte winnaar te pakken. De auto ziet er niet alleen cool uit, zijn prestaties in de blubber laten niets te wensen over. Het is helemaal een goede keuze als een G-klasse financieel buiten bereik is. Een 'poor man's G' als het ware. Schroef er een beetje plastic van Liberty Walk op en het feest is compleet.

Liberty Walk levert uiteraard een pimp-set voor de echte G-klasse, waarmee het gevaarte nog agressiever overkomt. De Japanners hebben exact diezelfde kit te heet gewassen en gaan hem uitbrengen voor de evenzo heet gewassen mini-G van Suzuki. Alleen heeft de kit niet bepaald hetzelfde effect als hij bij zijn grote broer heeft. Echt boos of agressief kunnen we de uitgedoste Jimny niet noemen. Maar één ding is zeker, iedereen in de PC Hooftstraat zal omkijken als u in een Jimny met Liberty Walk-bodykit voorbij komt.

De maker van de OEP222-set, zoals de bodykit ook wel heet, geeft op Facebook aan dat de kit later dit jaar op de markt komt. Vooruitbestellen kan al, maar wat u er kwijt voor bent staat er niet bij.