Koop dan. Paul McCartney's Mini Cooper S DeVille

In 1965 bestelde Beatles-manager Brian Epstein voor alle vier de bandleden een Mini. Ringo Starrs auto staat ondertussen bij Geri Haliwell in de garage en Paul McCartney's kleine karretje mag binnenkort ook van eigenaar wisselen.

De Mini Cooper was in 1964 de auto waarin je gezien wilde worden. Daarom bestelde de manager van Paul McCartney er één voor hem. Zo kon hij in 1965 de blits maken in zijn eigen custom Cooper S DeVille. De auto is geheel naar wens van Paul gemaakt door coachbuilder Radford. Deze plaatste hun herkenbare dubbele in de grille gemonteerde koplampen, een  opvouwbaar zonnedak van Webasto, achterlichten van een Aston Martin, custom velgjes en spoot de auto in California Sage Green.

Aan de binnenkant was het extreem luxe voor een Cooper. De stoelen waren vervangen door verbeterde kuipstoeltjes met een armsteun in het midden. Daarnaast kwam hout veelvuldig terug in het interieur. Een groot gedeelte werd hiermee afgewerkt en het Moto-Lita-stuur was er zelfs mee omringd. 

Nadat de Beatles uit elkaar gingen, werd de auto naar Hollywood geëxporteerd waar hij vaak gezien werd met toenmalig eigenaar Bill Victor. Bill was een liefhebber van de Cooper, want hij liet het 1275 cc motorblok volledig restaureren. De gehele auto werd bij de volgende eigenaar, Brion Michael Fisher, nog eens goed onder handen genomen. Deze man liet de gehele auto in 2001 cosmetisch restaureren. Vervolgens verkocht hij in 2002 de auto aan de huidige eigenaar.

Voor de volledige historie van deze unieke auto kunnen we u verwijzen naar het dikke boek dat erbij geleverd wordt. Hierin staat alles tot in detail gedocumenteerd. In dat naslagwerk bevinden zich ook de nodige foto's waarop de auto met Paul te zien is.

McCartneys Mini is een van de drie Beatles-Mini's waarvan het bestaan nog bekend is. De auto van George Harrison is eigendom van zijn vrouw, Ringo Starrs auto staat bij Geri Halliwel in de garage (ze betaalde destijds £102.300 voor de auto), en John Lennon's auto is spoorloos. Al is er speculatie dat een Amerikaan deze in zijn collectie heeft.

Dit collectors-item rolt op 1 september het veilingblok van Worldwide Auctioneers in Auburn, Amerika op. Het zou hier zomaar eens de duurste Mini aller tijden kunnen worden.