De G500 4x4² van Jon Olsson kan de jouwe zijn, voor €700.000

Bouwprojectjes van Jon Olsson zijn nooit goedkoop, dus u weet dat u over de brug moet komen als de skiënde showboy weer eens een auto flipt. Maar zevenhonderdduizend voor een G-Klasse? Hoe kan je dat rechtvaardigen?

M. Goes, de Rotterdamse Nostradamus van de Autobahn-redactie, sloot het topic over Jon Olssons laatste autoproject af met de profetische zinnen: "Ongetwijfeld staat de auto binnenkort weer te koop, want dat is een beetje het spelletje van Olsson. Zodra het bouwen af is, vindt hij het niet meer leuk en wil hij een nieuw project." Et voilà, koud zes weken later is deze uitspraak bewaarheid. De G500 4x4² cabriolet met de statuur van een flatgebouw duikt op op Mobile.de, met een stickerprijs van €699.000, wat we voor het gemak maar even afronden naar zeven ton in euroos. Geld waar je ook een 812 Superfast voor koopt, en van het wisselgeld een Mercedes-Maybach S-Klasse.

De oorspronkelijk 421 pk sterke Benz onderging bij Absolute Motors in Nederland zijn transformatie, het vermogen werd naar verluidt opgekrikt tot 810 paarden. In dit topic heeft hij zijn dak nog, in een later stadium is dat ook gesneuveld. In Marbella, Olssons favoriete hideout, schijnt de zon immers toch altijd. De auto staat ook daar te koop, dus mocht u nog aan de Costa del Sos bivakkeren, dan kunt u een poging wagen de auto te bekijken.

U vindt de advertentie hier.