Nieuwe BMW Z4. Dit zijn de eerste beelden

Een week voor de officiële onthulling is de nieuwe BMW Z4 gelekt. Afgaand op de badges, de blauwe remklauwen, en de dikke M Performance-zespitter, kijken we hier naar het topmodel, de 385 pk sterke Z4 M40i.

Ja, we weten het: 'just bring the fucking car already'. Al sinds mensenheugenis wordt er over de nieuwe Z4 gepraat, om over het in 2019 te onthullen zustermodel Toyota Supra nog maar te zwijgen. We kregen de hele gebruikelijke riedel van de PR-divisie gevoerd, and then some. Conceptauto's, lekken, patentschetsen, nog meer lekken en natuurlijk nog meer lekken. Het begint hallicunant te worden hoe lang de introductie van een enkele auto gerekt kan worden.

We negeerden alle minilekjes van de afgelopen weken, maar op de foto's die we hier zien staat de auto volledig en goed in beeld. Dus die krijgt u voor uw kiezen. Het uiterlijk is dat van de concept, minus de scherpste vouwen. Het interieur oogt strak, met een paar old school knoppen en een reeks exemplaren met haptische feedback. Onder de kap ronkt de prachtige zes-in-lijn, en zoals het een Roadster betaamt gaat het vermogen naar de achterwielen. Kortom: dit wordt weer een onvervalste lekkere rijdersauto. Als de plannen niet gewijzigd zijn wordt de M40i het topmodel, een echte 'M' komt er niet.

Volgende week volgt het hele verhaal.