Tesla-klokkenluider/saboteur tweet beelden van rampbatterijen

Martin Tripp, de wegens sabotage ontslagen Tesla-medewerker die zelf beweert een klokkenluider te zijn, zet de aanval op zijn oud-werkgever onverdroten voort. In een reeks tweets zegt hij ontoelaatbare praktijken in Model 3's aan de kaak te stellen.

In elk bedrijf werken wel een paar mensen die je als werkgever liever kwijt dan rijk bent, bij Tesla was dit Martin Tripp. Er gebeurden onverklaarbare dingen aan de assemblagelijn, die Elon Musk noopten - in de geest van de Beastie Boys - heel hard 'Sabotage!' te roepen, en Martin kon als gevolg hiervan een trip naar de voordeur maken.

Aangezien de beste verdediging de aanval is, slaat Tripp terug met een claim van $1 miljoen. Daarnaast twitterde hij vannacht een reeks foto's van wat volgens hem afgekeurde en geperforeerde cellen zijn, die door Tesla heel gewetenloos refurbished in Model 3's gestopt worden. Vergeleken met dit lijken spontaan loslatende bumpers kinderspel, nietwaar?

In de litanie gaat het verder over de lage yields die worden gehaald, hoe materiaal tegen de regels in ongekoeld in de buitenlucht wordt opgeslagen, en - als klap op de vuurpijl - komt er een lijst voorbij met VIN-nummers van Model 3's die allemaal ondeugdelijke batterijen aan boord zouden hebben en dus in feite rijdende tijdbommen zijn.

Wie zijn timeline leest krijgt een beeld van een man die, totaal gekrenkt, een offensief tegen Elon Musk en zijn bedrijf is begonnen. Ook lijkt Tripp ons iemand die een mooie collectie aluhoedjes in zijn kast heeft liggen. Maar aan de andere kant: 'just because you're paranoid doesn't mean they're not after you'.

Tesla USA heeft inmiddels een reactie gegeven aan Engadget, dat de twitterrant eveneens opmerkte: "As we've said before, these claims are false and Mr. Tripp does not even have personal knowledge about the safety claims that he is making. No punctured cells have ever been used in any Model 3 vehicles in any way, and all VINs that have been identified have safe batteries. Notably, there have been zero battery safety issues in any Model 3."

Ook wordt Tripp beschuldigd van het hacken van het fabrieksbesturingssysteem van Tesla, en het lekken van grote hoeveelheden data aan derden, maar dit wuift hij weg:

Hoe het ook zij, dit zaakje blijft nog wel even dooretteren. Het helpt Tripp echter niet dat zijn tweets de schijn hebben van een rant die 's avonds laat met een fles whiskey in de hand gemaakt worden. Als je echt een zaak hebt, pak het dan professioneel aan, zonder gescheld. En retweet helemaal niet dit soort ongefundeerde berichten naar aanleiding van een tragisch ongeluk in Nederland. Dat doet je zaak niet veel goed.

Update. Twitteraccount van Tripp is down, gelukkig hebben we de foto's nog.